Hoofdgerecht
voor 2 personen
15 min. bereiden

Ingediënten

  • 4 Egga’s
  • 10 cherrytomaatjes
  • 500 gram kleine aardappelen
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 halve komkommer
  • 1 tonijn uit blik
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • Zout/peper

Bereiden

  • Kook en schil 500 gram kleine aardappelen 12 minuten beetgaar
  • Giet de aardappelen af en doe ze in een kom
  • Maak een dressing van 2 theelepels mosterd, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, zout en peper
  • Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen
  • Dop de sperziebonen en kook ze beetgaar, giet ze af en spoel ze af met koud water
  • Snijd de komkommer in plakjes
  • Snijd de Egga’s en de cherrytomaatjes in partjes
  • Doe de sperziebonen, cherrytomaatjes, komkommer en de sla bij de aardappelen en schep het geheel om
  • Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes
  • Leg de tonijn op de salade en besprenkel met de rest van de dressing