De werker

“Ik werk in de bouw en maak vaak lange dagen. Door het arbeidsintensieve karakter van mijn werk verbruik ik elke dag veel energie. Dan heb je zin in een hartige hap. De verleiding is groot om iets te snacken om er weer lekker tegenaan te kunnen. Niet echt gezond. Met een of twee Egga’s sla ik twee vliegen in één klap. Het is verantwoord, gezond en lekker én ik krijg weer energie. Supermakkelijk omdat ze kant en klaar verpakt zitten. ’s Morgens een zak zo uit de koelkast in de koelbox en ik kom de dag prima door”.

De (hobby)kok

“De mogelijkheden om snel iets lekkers te maken met gekookte eieren zijn eindeloos. Wat dat betreft is een ei echt een dankbaar ingrediënt. Ik heb eigenlijk altijd een zak van 6 Egga’s in de koelkast. Het is hier soms echt “De Zoete Inval” en dan vind ik het handig om meteen een lekkere eiersalade, gevulde eitjes of canapés met zalm en een plakje ei te kunnen presenteren”.

De reiziger

“Nu ik gepensioneerd ben hebben mijn vrouw en ik ruim de tijd om te genieten. En dat doen we met volle teugen. We zijn erg vaak samen op pad. Hetzij met de auto, maar de laatste tijd ook steeds vaker met de trein. Bezoeken musea, dierentuinen, bezienswaardigheden of gaan in een wildvreemde stad lekker aan de wandel. Een beetje “ontdek je plekje”. Onderweg eten we dan graag even snel een eitje. Als lekker tussendoortje, omdat je soms gewoon eens trek hebt. En een zak Egga’s neem je dan gemakkelijk met je mee”.

Het kind

“Lotte is een echte spring-in-het-veld. Ze is altijd wel ergens mee bezig, staat nooit stil. Ook op school neemt ze in de pauzes vaak geen seconde rust en rent ze met haar vriendinnen over het hele schoolpleintje. En, ze is dol op een gekookt ei. Het liefst uit het vuistje. Ik geef haar minimaal twee keer per week een Egga eitje mee in haar broodtrommeltje. Zo uit de koelkast, kant en klaar. Kan makkelijk want het staat in de schijf van vijf. Een lekker en verantwoord tussendoortje dus”.

De sporter

“Ik geef vier dagen in de week fitnesslessen op de sportschool. Ben sowieso een sportfreak. Let op mijn lijf en op wat ik eet. Ik vind ook dat als je bij een sportschool werkt, je het goede voorbeeld moet zijn voor je lesklanten. En als je zo intensief bezig bent, vreet dat best wel energie. Dan neem ik een energiebommetje in de vorm van een smeuïg gekookt eitje. Ik doe even een Eggaatje, zeg ik dan. Handig, hartig, superlekker en kant en klaar verpakt zodat het snel tussen twee lessen door kan”.