Voorgerecht
voor 4 personen
30 min. bereiden

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 2 potjes  gevogeltefond
  • 1 kleine winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kleine prei
  • 1 bosje peterselie
  • 4 Egga’s
  • Peper/zout

Bereiden

  • Pel de sjalotjes en snij fijn
  • Schil de winterpeen met een dunschiller en snij in kleine blokjes
  • Was de bleekselderij en snij en smalle plakjes
  • Was de prei en snij in dunne ringetjes
  • Hak de peterselie fijn
  • Fruit de sjalotjes in een beetje olijfolie glazig
  • Voeg de fond toe en breng aan de kook
  • Voeg de winterpeen toe en laat 10 minuten zachtjes garen
  • Voeg de bleekselderij en de prei toe en laat een verdere 10 minuten zachtjes garen
  • Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe
  • Schep de soep in 4 kommetjes en leg in iedere kom een gehalveerde Egga
  • Bestrooi met peterselie